Voor scholen

Een typecursus op school organiseren, “gelijke kansen voor alle leerlingen”?

Een typecursus op school, na schooltijd, heeft alleen maar voordelen! Tiepiesss organiseert deze al jaren op veel scholen in ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen en de directe omgeving een typecursus (zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs). Natuurlijk kan Tiepiesss ook naar uw school komen. Het is voor kinderen en hun ouders ontzettend fijn als er een typecursus gegeven wordt op een voor hen bekende, vertrouwde locatie. Ze voelen zich prettig, veilig en vinden het gezellig om deze vaardigheid met vriendjes en/of klasgenoten te leren. Ze trekken zich aan elkaar op en voelen zich fijn bij elkaar. Voor de school is het een pluspunt wanneer er jaarlijks een typecursus georganiseerd wordt. Kinderen hebben veel profijt van een goede typevaardigheid op het Voortgezet Onderwijs waar de lesstof veelal op een laptop wordt aangeboden en toetsen vaak digitaal worden afgenomen. Uw school zorgt ervoor dat leerlingen de kans krijgen om goed voorbereid naar de brugklas gaan. Er is al zoveel anders en nieuw op de “grote school”. Goed kunnen omgaan met een computer is een enorm voordeel en bovendien zorgt het voor meer zelfvertrouwen bij een vaak toch iets onzekere brugklasleerling!

Maatwerk is mogelijk!

Steeds vaker krijg ik de vraag of er ook een cursus onder schooltijd door mij gegeven kan worden. Natuurlijk! Niets zo fijn als een school die zorgt voor “gelijke kansen voor alle leerlingen”. We kunnen samen bekijken/bespreken hoe we de cursus vormgeven. Hoeveel tijd is er beschikbaar tijdens schooluren voor een les met begeleiding en hoeveel tijd is er nodig en beschikbaar om goed blind te leren typen? Het is belangrijk dat er op school, onder schooltijd geoefend kan worden. Hoe groot is de groep die gaat deelnemen? Is er bij een grote klas een leerkracht die kan assisteren? Deze vragen en jullie wensen en de te bereiken doelen kunnen we bespreken. Daarna kan ik een leerplan opstellen en aan de hand van dit maatwerk een offerte opstellen. Tiepiesss leert uw leerlingen ontzettend graag op een leuke manier goed blind typen met 10 vingers.

Voor mij fijn, voor mijn klanten minder prettig; het is erg druk bij Tiepiesss (goed teken natuurlijk). De cursusplanning van Tiepiesss is rond en mijn agenda is vol tot en met december 2023. Mocht u interesse hebben in een typecursus onder schooltijd, leuk! Laat u dit dan spoedig weten zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken? Ik ben bereikbaar op 06-50498986 of info@tiepiesss.nl. U kunt ook de contactfunctie op deze website gebruiken: contact. Tiepiesss houdt van uitdagingen en (mee)denken in oplossingen…

Waarom?

Op steeds meer scholen wordt er gewerkt met online boeken en worden toetsen digitaal afgenomen. Het is voor een kind heerlijk en belangrijk als hij/zij zich kan focussen op de vraag die gesteld wordt en op het juiste antwoord in plaats van druk zoekende te zijn naar letters of leestekens op een toetsenbord. Kinderen moeten boekverslagen en werkstukken maken op de computer, e-mailen en steeds meer lesboeken worden alleen digitaal uitgebracht. Het is daarom voor alle kinderen ontzettend fijn als ze snel, blind en nauwkeurig kunnen typen. Het levert ze veel tijdwinst op, het kost ze minder energie en bovendien voorkomt het gewrichtsklachten. Belangrijke voordelen waar uw leerlingen de rest van hun leven plezier van zullen hebben. Ze zullen u dankbaar zijn!

Wat is er nodig?

Om een cursus blind typen te geven op uw school heeft Tiepiesss een ruimte en voldoende computers/laptops of Chromebooks  nodig die aangesloten zijn op het Wifi-netwerk en die ten minste 12 tot maximaal 14 achtereenvolgende weken beschikbaar zijn. Natuurlijk houdt Tiepiesss rekening met de planning van de school en wordt er geen les gegeven als leerlingen op excursie zijn, er bijzondere activiteiten plaatsvinden op school, er een studiedag is of tijdens schoolvakanties. Een cursus bestaat normaliter uit 11 lessen en tijdens de 12e bijeenkomst wordt het examen afgenomen.

Alle kinderen kunnen blind leren typen!

Alle kinderen kunnen blind leren typen met behulp van het kindvriendelijke type programma GigaKids! Dit programma heeft enorm veel mogelijkheden. Zo kunnen lettertypes en te halen doelstellingen altijd aangepast worden aan de behoefte van een leerling. Zo ligt de lat niet te hoog en blijft voldoende uitdaging mogelijk. Bovendien beschikt Tiepiesss over een speciaal geschreven programma wanneer het reguliere programma te lastig blijkt te zijn. Dit kan voorkomen bij kinderen met dyslexie, ADHD, autisme en/of concentratieproblemen. Gelukkig kunnen we dan gebruik maken van GigaKids-Xtra waarin een kind net zo goed blind leert typen maar waarin rekening wordt gehouden met eventuele beperkingen. Tiepiesss heeft veel ervaring en wil kinderen met een zogenaamd “rugzakje” juist extra graag goed blind leren typen.

Interesse gewekt, wat nu?

Is uw interesse gewekt, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Tiepiesss. Een typecursus op uw school kost u weinig moeite, tijd of energie. We stellen ons persoonlijk aan elkaar voor en daarna kunnen we een passende dag en aanvangsdatum bespreken. De cursus wordt vermeld in de nieuwsbrief of bijvoorbeeld op Social School.  Tiepiesss kan u een digitale tekst aanleveren of flyers verstrekken die uitgedeeld kunnen worden in de klas. De inschrijvingen ontvangt Tiepiesss via deze website; hier heeft u geen omkijken naar. Na 12 lessen van 45 minuten heeft u trotse, blije leerlingen met een mooi typediploma en uiteraard heel tevreden ouders!

De typecursus was een succes! Wat heeft Tiepiesss onze school nog meer te bieden waardoor de brug naar het Voortgezet Onderwijs minder groot wordt?

Hoort u dat kinderen en ouders tevreden zijn over Tiepiesss en de wijze waarop leerlingen een goede typevaardigheid hebben aangeleerd dan is het wellicht ook leuk en handig voor uw leerlingen wanneer Tiepiesss de leuke cursus GigaPizzeria op uw school komt geven?

Tijdens deze gezellige cursus leren kinderen spelenderwijs alles over Word of Google Docs (tekstverwerken), Gmail en veilig internetten. Net zoals blind kunnen typen heeft het veel voordelen voor een kind als ze deze programma’s beheersen voordat ze naar de brugklas gaan. Werkstukken en boekverslagen zien er verzorgd uit, ze kunnen afbeeldingen invoegen, tabellen gebruiken, maar  ook e-mailen, documenten gestructureerd opslaan (zodat je ze ook weer terug kan vinden), werken in de Cloud en veilig internetten.  Ze leren dit in 5 lessen van een uur. Na deze gezellige cursus (want geen huiswerk en niemand is “beter of slechter”) ontvangen alle cursisten een mooi certificaat!

Indien uw (gezonde) school het toestaat krijgen kinderen iets te drinken en wat lekkers zodat ze even een momentje kunnen ontspannen na een schooldag en voor aanvang van de typeles of computerles.