Voor scholen

Een typecursus op school organiseren?

Een typecursus op school, na schooltijd, heeft alleen maar voordelen! Tiepiesss organiseert op diverse scholen in ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen en de directe omgeving jaarlijks een typecursus (zowel op basisscholen als op het Voortgezet Onderwijs). Natuurlijk komt Tiepiesss ook graag naar uw school! Het is voor kinderen en hun ouders ontzettend fijn als er een typecursus georganiseerd wordt op een voor hen bekende, vertrouwde locatie. Ze voelen zich prettig, veilig en vinden het gezellig om deze vaardigheid met vriendjes en/of klasgenoten te leren. Voor de school is het een pluspunt wanneer er jaarlijks een typecursus georganiseerd wordt. Kinderen hebben veel profijt van een goede typevaardigheid op het Voortgezet Onderwijs waar de lesstof veelal op een laptop wordt aangeboden en toetsen vaak digitaal worden afgenomen. Uw school zorgt ervoor dat leerlingen de kans krijgen om goed voorbereid naar de brugklas gaan.

Steeds vaker krijg ik de vraag of er ook een cursus onder schooltijd door mij gegeven kan worden. Natuurlijk! We kunnen samen bekijken/bespreken hoe we de cursus vormgeven. Hoeveel tijd is er beschikbaar tijdens schooluren voor een les met begeleiding en hoeveel tijd is er nodig om goed blind te leren typen? Mag en kan er op school geoefend worden? Hoe groot is de groep die gaat deelnemen? Deze vragen kunnen we samen beantwoorden en aan de hand van uw wensen en doelen kan ik maatwerk leveren en een offerte schrijven. Uiteraard ontvangt u een aanbod met een zeer goede  prijs/kwaliteit-verhouding want Tiepiesss leert uw leerlingen ontzettend graag blind typen.

U mag me altijd bellen (06-50498986) of e-mailen (info@tiepiesss.nl) wanneer u meer informatie wenst, vragen heeft of een afspraak wil maken.

Waarom?

Op steeds meer scholen wordt er gewerkt met online boeken en worden toetsen digitaal afgenomen. Het is voor een kind heerlijk en belangrijk als hij/zij zich kan focussen op de vraag die gesteld wordt en op het antwoord dat gegeven moet worden in plaats van druk zoekende te zijn naar letters op een toetsenbord. Kinderen dienen boekverslagen en werkstukken te maken, te e-mailen, etc. Het is voor hen ontzettend fijn als ze snel, blind en nauwkeurig kunnen typen. Het levert ze veel tijdwinst op, het kost ze minder energie en bovendien voorkomt het gewrichtsklachten. Belangrijke voordelen waar uw leerlingen de rest van hun leven plezier van hebben.

Wat is er nodig?

Om een cursus te geven heeft Tiepiesss een ruimte met WiFi nodig, die 12 achtereenvolgende weken beschikbaar is. Natuurlijk houdt Tiepiesss rekening met de planning van de school en wordt er geen les gegeven als leerlingen op excursie zijn, er bijzondere activiteiten plaatsvinden op school en is er geen les gedurende de schoolvakanties. Het is fijn als er computers beschikbaar zijn maar als dat niet het geval is neemt Tiepiesss haar laptops/chromebooks mee. Er zijn in een schooljaar meestal 3 momenten waarop een cursus van start kan gaan; omstreeks augustus/september (direct na de zomervakantie), omstreeks december/januari en medio maart/april.

Alle kinderen zijn welkom!

Alle kinderen kunnen blind leren typen bij Tiepiesss! Ik maak gebruik van het kindvriendelijke online programma GigaKids. Dit programma heeft veel mogelijkheden; lettertypes en normen kunnen altijd aangepast worden zodat de lat niet te hoog ligt maar er wel voldoende uitdaging mogelijk blijft. Bovendien is er een speciaal programma beschikbaar voor kinderen wanneer GigaKids te lastig blijkt te zijn. Dit kan voorkomen bij kinderen met dyslexie, ADHD, autisme en/of concentratieproblemen. Gelukkig kunnen we dan gebruik maken van GigaKids-Xtra waarin een kind net zo goed blind leert typen maar wel rekening houdend met eventuele beperkingen. Tiepiesss heeft veel ervaring en wil kinderen met een zogenaamd “rugzakje” graag goed blind leren typen.

Interesse gewekt, wat nu?

Is uw interesse gewekt, neem dan vrijblijvend contact op met Tiepiesss. Een typecursus op uw school kost u weinig moeite, tijd of energie. We stellen ons persoonlijk aan elkaar voor en daarna kunnen we een passende dag en aanvangsdatum bespreken. De cursus wordt vermeld in de nieuwsbrief of bijvoorbeeld in een ouder-app en Tiepiesss kan flyers leveren die uitgedeeld kunnen worden in de klas. De inschrijvingen ontvangt Tiepiesss; hier heeft u geen omkijken naar. Na 12 lessen van 45 minuten heeft u trotse, blije leerlingen met een mooi typediploma en uiteraard tevreden en trotse ouders!

De typecursus was een succes! Wat heeft Tiepiesss onze school nog meer te bieden waardoor de brug naar het Voortgezet Onderwijs minder groot wordt?

Hoort u dat kinderen en ouders tevreden zijn over Tiepiesss en de wijze waarop leerlingen een goede typevaardigheid hebben aangeleerd dan is het wellicht ook leuk en handig voor uw leerlingen wanneer Tiepiesss de leuke cursus Cloud & Cookies ook op uw school komt geven?

Tijdens deze gezellige cursus leren kinderen spelenderwijs alles over Word of Google Docs (tekstverwerken), Gmail en veilig internetten. Net zoals blind kunnen typen heeft het veel voordelen voor een kind als ze deze programma’s beheersen voordat ze naar de brugklas gaan. Werkstukken en boekverslagen zien er verzorgd, ze kunnen afbeeldingen invoegen, tabellen gebruiken, maar  ook e-mailen, documenten gestructureerd opslaan (zodat je ze ook weer terug kan vinden), werken in de Cloud en veilig internetten.  Ze leren dit in 5 lessen van een uur. Na deze gezellige cursus (want geen huiswerk en niemand is “beter of slechter”) ontvangen alle cursisten een mooi certificaat!

Tijdens alle cursussen krijgen kinderen iets te drinken en wat lekkers zodat ze even een momentje kunnen ontspannen na een schooldag en voor aanvang van de cursus.