Tiepiesss

Welkom bij Tiepiesss! 

Bij Tiepiesss leren kinderen en volwassenen op een leuke, uitdagende wijze blind typen. Tijdens de gezellige, wekelijkse lessen van een docent, gecertificeerd als typedocente door het CBT, leren kinderen en volwassen volledig blind typen met 10 vingers. Want alleen wanneer  je écht blind kunt typen heb je optimaal profijt van deze vaardigheid. Tiepiesss biedt cursussen aan in Rosmalen, ‘s-Hertogenbosch, Engelen, Empel, Berlicum, Kaatsheuvel en Nuland en kan in overleg naar andere locaties komen. Cursussen vinden vaak plaats op scholen, soms in wijkcentra en zeer regelmatig in de sfeervolle typestudio van Tiepiesss in de wijk Maliskamp te Rosmalen (direct aan de snelweg).

Wat doet Tiepiesss?

In 2014 heb ik, Carmen Nijssen Tiepiesss, opgericht. Tiepiesss hoofdactiviteit en specialisme is het geven van typeles aan kinderen. Daarnaast leer ik volwassen een goede typevaardigheid aan en leer ik kinderen met veel plezier digitale vaardigheden. Bovendien, is het mogelijk mij te vragen u op project- cq tijdelijke basis ondersteuning te bieden bij het uitoefenen van secretariële of administratieve werkzaamheden. Ik zet me onder ander andere in als coördinator voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught. Het cursusaanbod loopt van september tot en met juli. De eerste cursussen starten na de zomervakantie en omstreeks december en in het voorjaar starten de volgende cursussen. Heb je interesse, kijk dan op de pagina  “locaties“. Zo weet je of ik ook een cursus kom geven bij jou in de buurt. Staat jouw voorkeurslocatie er niet bij dan kun je me altijd even bellen of mailen. Samen bekijken we of ik naar jouw school, bedrijf of wijkcentrum van je keuze kan komen. Op de pagina “inschrijven” staan de cursussen waarvan de startdatum bekend is. Soms start een cursus wat later in het jaar. Wil je alvast meer informatie over een eventuele startdatum of wens je een persoonlijk advies, neem ook dan gerust contact met me op. Ik ben Tiepiesss gestart omdat ik weet hoe ontzettend fijn en handig het is om snel, blind en vrijwel foutloos te kunnen typen. Deze onmisbare, tegenwoordig noodzakelijke, vaardigheid leer ik kinderen en volwassenen met veel enthousiasme en plezier.  Blind typen zorgt voor een volledig geautomatiseerde typevaardigheid en dat levert een enorme tijdwinst op, zorgt voor meer productiviteit, voorkomt gewrichtsklachten en kost minder energie dan typen met 2 of enkele vingers. Iedereen die op een goede wijze blind leert typen heeft hier de rest van zijn/haar leven vrijwel dagelijks veel profijt van. Laptops en computer zijn niet meer weg te denken uit ons leven (dat hebben we wel gemerkt gedurende de thuiswerkperiode / intelligente lockdown tijdens de uitbraak van het Corona-virus).  Een goede, geautomatiseerde typevaardigheid heeft een enorme “meerwaarde”.

Wie is Tiepiesss?

Behalve een gediplomeerd typedocente en directie-secretaresse (Schoevers Opleidingen), ben ik een positief ingestelde vrouw en moeder van 2 lieve pubers. Mijn kwaliteiten zijn  motiveren, aansturen, enthousiasmeren en coachen. Ik heb mijn accurate, blinde typevaardigheid (al meer dan 25 jaar geleden, slik) geleerd van een strenge typedocent. Naast het Schoevers-diploma haalde ik ook het staatsdiploma blind typen. Mijn strenge juf heeft is van grote toegevoegde waarde geweest. Ondanks dat ze mij heel goed blind heeft leren typen, zorgde ze er ook voor dat ik een hekel had aan dit vak! Blind leren typen kost gedurende een korte tijd heel veel inspanning en doorzettingsvermogen. Maar, toen ik ging werken ontdekte ik al snel dat mijn snelle, accurate typevaardigheid bijzonder en enorm handig was. Mijn strenge juf van toen, ben ik steeds meer gaan waarderen. Zelf motiveer en stimuleer ik cursisten altijd op een positieve en gezellige wijze. Niets is mij hierbij te veel omdat ik weet dat doorzetten het allerbelangrijkste is. Dit lukt alleen wanneer een kind veel positieve terugkoppeling met complimenten ontvangt over zijn inzet en goede prestaties of vooruitgang. Gedurende mijn loopbaan kreeg ik oprecht plezier in blind typen! Deze vaardigheid kwam en komt mij en mijn werkgevers/opdrachtgevers goed van pas. Foutloos en blind kunnen typen werd mijn kwaliteit in vele functies en inmiddels is het een van mijn passies. Niets is zo leuk als zien hoe goed en snel anderen dit leren, ze te belonen met een mooi diploma en terug te horen dat ze er zo veel plezier en profijt van hebben.

Het ontstaan van Tiepiesss.

De afgelopen 15 jaar had ik een leuke, uitdagende leidinggevende functie in een familiebedrijf maar helaas werden in ‘s-Hertogenbosch de activiteiten beëindigd.  Ik kon kiezen; mijn functie in een andere stad voortzetten of mijn dienstverband beëindigen.  Gelukkig werd me dit 2 jaar voor de werkelijke sluiting verteld waardoor ik ruim de tijd had te bedenken hoe ik mijn toekomst zou willen invullen. Na 15 jaar vond ik het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Wat ging eraan vooraf?

Op een avond ben ik gaan zitten om te bedenken wat voor werk ik het allerliefste zou willen doen. Geen televisie aan, geen telefoon naast me, geen kinderen om me heen en inkomsten, reistijd of werktijden mochten mijn keuzes niet beïnvloeden. Heel streng was ik voor mezelf! Ik wilde iets gaan doen waar ik plezier in zou hebben en wat me vooral voldoening en positieve energie zou geven. Ik noteerde mijn kwaliteiten; blind typen, begeleiden, motiveren, stimuleren, organiseren, structureren en het communicatief vaardig zijn. Bovendien ben ik graag met tekst en schrijven bezig. Mijn toenmalige directeur noemde me altijd de “people-manager” van het bedrijf. Plotseling bedacht ik me dat ik heel graag mijn goede typevaardigheid over zou willen brengen op anderen. Want, wat is er nou leuker dan doen waar je goed in bent, waarin je zelfverzekerd bent en overtuigd bent van het “nut” ervan? Typen doe ik graag en ik weet hoeveel voordeel ook anderen zullen hebben van een goede typevaardigheid. Wat moest ik nu met deze ontdekking? Ik belde mijn moeder en vertelde haar over mijn toen nog “bevlieging”. Wat zo bijzonder was… Mijn moeder reageerde direct vol enthousiasme en zei “de dochter van een kennis van mij geeft typeles aan kinderen, bel haar eens”.

En toen….

Wat een toeval (of bestaat dat niet?) en wat een kans! Ik ben gelijk bij de typelessen van deze kennis gaan kijken en ze vertelde me uitgebreid en enthousiast, hoe ontzettend leuk het geven van cursussen is. Ik was verkocht en had mijn “roeping” gevonden! Daarna verdiepte ik me in het enorme aanbod van typeprogramma’s, naar de vraag en het aanbod in mijn directe omgeving. Er bleek geen cursusaanbod te zijn in Rosmalen en omgeving; wat een ontzettend gave kans. De behoefte aan typecursussen voor kinderen bleek en is groot! Vrienden en kennissen reageerden enorm positief en vinden deze baan “op mijn lijf geschreven”. Mijn toenmalige werkgever was heel enthousiast en gaf me toestemming om mijn leidinggevende functie tot de sluiting van het bedrijf te combineren met het opstarten van Tiepiesss.

De stap gezet en gestart!

Op dat moment zaten mijn kinderen op Basisschool De Masten / Kindcentrum Meerlaer. De directie was direct enthousiast toen ik vertelde dat ik graag een typecursus op school, na schooltijd, zou willen organiseren. Een typecursus voor kinderen in Rosmalen bleek uniek! Al snel ontving ik veel inschrijvingen waardoor ik besloot van mijn garage een gezellige, knusse typeruimte te maken zodat ik ook kinderen van andere basisscholen en hun enthousiaste ouders blind kon gaan leren typen bij Tiepiesss. Het is fantastisch om leerlingen van alle scholen uit Rosmalen en omgeving in mijn gezellige typestudio te ontmoeten. Inmiddels is Tiepiesss flink gegroeid en geef ik typeles in ‘s-Hertogenbosch, Empel, Engelen, Berlicum, Rosmalen, Nuland en Kaatsheuvel. Nog altijd komen er veel kinderen en volwassenen naar mijn typestudiootje, want blind leren typen in een klein groepje kan je voorkeur hebben of nodig zijn vanwege bijvoorbeeld een beperking (dyslexie, concentratie of motorische problemen, etc). Ieder schooljaar kom ik naar veel basisscholen om een GigaKids-typecursus te geven; onder of na schooltijd. Om ouders en kinderen tegemoet te komen geef ik ook typeles in wijkcentra. Kinderen volgen een typecursus graag in hun directe omgeving, op een vertrouwde locatie, samen met vriendjes, vriendinnetjes of klasgenoten. Op zoek naar de vele voordelen van het volgen van een typecursus (kijk hier)?

Bijna 7 jaar een begrip in Rosmalen en omgeving.

Mijn manier van lesgeven en persoonlijke communicatie spreekt veel ouders aan. Ik ben behulpzaam, loyaal, flexibel, betrokken, benaderbaar, positief ingesteld en informeer hen regelmatig persoonlijk over de voortgang van de typevaardigheid van hun zoon/dochter. Vanaf de eerste les zorg ik ervoor dat kinderen zich thuis voelen en benader ze op een manier die bij ze past. Vaak lukt het me om ze meer zelfvertrouwen te geven en altijd zal ik ze op een positieve wijze motiveren en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Al snel sluit ik de kinderen in mijn hart en blijkt dat ik ook een plaatsje heb gekregen in hun hartje! Wanneer je iets doet met veel plezier straal je dat ook uit. Ik oefen mijn werk met ontzettend veel plezier uit en dat is terug te lezen in alle mooie beoordelingen die zijn achtergelaten op mijn Facebookpagina en Google Reviews. Tiepiesss heeft naamsbekendheid opgebouwd. Behalve cursisten uit de directe omgeving ontvang ik regelmatig (samengestelde groepjes) cursisten uit Zaltbommel, Boxtel, Nijmegen, Sint Michielsgestel, Den Dungen, Oss, Waalwijk en Vlijmen.

Mijn kind heeft dyslexie… mijn kind is beperkt.

De afgelopen jaren heb ik honderden kinderen en veel volwassen blind leren typen. Ik heb een zoon heb met beperkingen en kan mezelf inmiddels wel een “ervaringsdeskundige” noemen voor wat betreft het leren typen aan kinderen met een “beperking”. Kinderen met dyslexie, autisme, ADHD, concentratieproblemen of motorische problemen zijn heel erg welkom. Op mijn locatie in Rosmalen (wijk Maliskamp) bestaat een groep cursisten uit maximaal 7 personen. Cursisten krijgen hier intensieve begeleiding met veel persoonlijke aandacht. Juist kinderen met een rugzakje hebben veel profijt van een goede typevaardigheid en mogen meestal al op jonge leeftijd in de klas op een laptop werken. GigaKids Xtra is een speciaal ontwikkeld programma dat ingezet kan worden voor cursisten met dyslexie, ADHD of autisme wanneer het reguliere programma te lastig blijkt voor hen.

Mijn doel?

Alle cursisten op een gezellige, professionele wijze vaardigheden leren waar ze hun leven lang plezier van hebben. Het blijft geweldig om

Gecertificeerd typedocent

telkens weer te ervaren hoe snel cursisten nieuwe vaardigheden aanleren en hoe trots ze zijn op wat ze leren en geleerd hebben. Dit doel kost mij geen moeite of energie, ik voel me fijn als ik behulpzaam kan zijn en we samen het doel bereiken. Dankbaar dat ik de baan heb gevonden die ik het allerliefste doe! Daarnaast ontwikkel ik me graag. Als de tijd het toelaat volg ik cursussen. Nog niet zo lang geleden heb ik de opleiding tot typedocent van het Centraal Bureau Typevaardigheid succesvol afgerond. De volgende stap, of eigenlijk uitdaging, is het “verdienen” van het keurmerk van deze organisatie.

Goed voorbereid naar de brugklas!

Tijdens de typelessen merkte ik dat kinderen uit groep 7 en 8 niet of nauwelijks beschikken over computervaardigheden. Zij leren dit niet op de basisschool. Ik hoor het ouders vaak zeggen “oh, mijn zoon zit de hele dag achter een computer, die kan dat wel hoor”. Maar wat blijkt, gamen kunnen ze als de beste, maar het versturen van een e-mail met bijvoorbeeld een bijlage blijkt een onmogelijke opgave. Ze weten vaak niet eens hoe ze moeten e-mailen laat staan dat ze een document op kunnen slaan en dit ook weer terug kunnen vinden. Vanaf de brugklas worden ze geacht te beschikken over digitale vaardigheden en wordt lesstof hoofdzakelijk digitaal aangeboden.

GigaPizzeria (digitale vaardigheden).

Om te zorgen dat kinderen digitaal voorbereid naar de brugklas gaan ben ik gestart met het aanbieden van de  cursus GigaPizzeria. Een belangrijke en gelukkig leuke opvolger van de typecursus (want; zonder huiswerk). Kinderen leren spelenderwijs tekstverwerken in Word en/of Google Docs, gaan werken met Gmail, leren bestanden opslaan in de cloud en veilig internetten. Cursisten die deze afwisselende cursus hebben gevolgd zijn razend enthousiast over de 5 leuke lessen en geven aan veel plezier te hebben van de geleerde computervaardigheden! Een leuke bijkomstigheid is dat ze vaak al een cursus blind typen bij mij hebben gevolgd en we deze vaardigheid nog even kunnen opfrissen indien nodig! Bovendien voelt het super dat een kind vol zelfvertrouwen aan het grote, nieuwe, spannende avontuur kan gaan beginnen. Alles is nieuw en anders en hoe fijn is het dan dat ze in ieder geval goed met hun laptop overweg kunnen?

Communicatie.

Men weet de weg naar Tiepiesss goed te vinden. dankzij positieve mond-tot-mond reclame. Mijn betrokkenheid, professionaliteit en mijn enthousiasme wordt gewaardeerd. Het cursusaanbod binnen Tiepiesss sluit perfect bij elkaar aan en draagt bij aan een goede voorbereiding op de toekomst. Kinderen die een cursus gevolgd hebben komen vaak terug voor een volgende cursus. Ook hun broertjes, zusjes, ouders of klasgenoten mag ik blind leren typen. We leren elkaar snel kennen door het regelmatige mail- en persoonlijk contact. Dit draagt bij aan een goede communicatie en begeleiding van hun kinderen. Wanneer ouders zelf niet blind kunnen typen nemen ze vaak alsnog de stap om dit net als hun zoon/dochter, bij mij te komen leren. Het is leuk dat ik vaak via Social Media contact met hen blijf houden. Onder de naam Tiepiesss ben ik actief op Facebook en Instagram. Neem gerust een kijkje, lees mijn positieve beoordelingen op Facebook of Google, of volg me. Zo leer je mij, Tiepiesss en mijn werkwijze kennen.

Bedankt!

Dankzij mijn inzet, enthousiaste ouders, betrokken leerkrachten en schooldirecteuren, leuke en lieve (oud)cursisten en bovendien steun vanuit mijn omgeving heb ik een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. De afgelopen jaren heb ik veel leuke, lieve mensen leren kennen. Graag wil ik iedereen bedanken die interesse toont in Tiepiesss of mijn bedrijf een warm hart toedraagt. Zonder jullie had ik dit niet kunnen bereiken! Ook “veel dank” voor het achterlaten van een beoordeling op mijn Facebookpagina  en de Google-reviews, deze zijn van groot belang voor de “kleine zelfstandig ondernemer”. Met het achterlaten van een beoordeling help je anderen bij het maken van de juiste keus.

Vragen, informatie of advies?

Mocht je na het lezen van deze pagina vragen hebben over mij, het cursusaanbod, de inhoud van een typecursus, een locatie of wens je een persoonlijk advies? Let me know! Je kunt mij op veel verschillende manieren bereiken (contactpagina). Wil je je zoon of dochter inschrijven voor een cursus; klik dan hier.

Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort!