Tiepiesss

Welkom bij Tiepiesss! 

Hier leren kinderen, studenten en volwassenen op een leuke, uitdagende wijze blind typen met 10 vingers. De gezellige, wekelijkse lessen, gegeven door mij: Carmen Nijssen, gecertificeerd typedocente, zorgen voor een accurate typevaardigheid en snelle voortgang. De professionele begeleiding, positieve stimulans, de afwisselende en uitdagende lessen en het samenkomen met andere cursisten zijn hierbij essentieel. Cursisten leren volledig blind typen want alleen dan heb je optimaal profijt van deze vaardigheid. Die ene keer in je leven dat je dit gaat leren wil je het natuurlijk ook voor 100% goed leren zodat je er voor de rest van je leven plezier van hebt. Tiepiesss geeft typeles in Rosmalen en op veel basisscholen / voortgezet onderwijs in ‘s-Hertogenbosch, Engelen, Empel, Berlicum, Kaatsheuvel en Nuland. In overleg zijn andere locaties bespreekbaar. Steeds vaker kiest men voor een “gesloten cursus”. Hierbij kiezen we samen een dag en tijd uit en uw kind volgt de typecursus samen met zijn/haar vrienden, vriendinnen of klasgenoten (maximaal 7 deelnemers).

Wat doet Tiepiesss?

In 2014 is Tiepiesss door mij, Carmen Nijssen, opgericht. Mijn specialisme is anderen op een leuke wijze blind leren typen met 10 vingers. Met enorm veel plezier leer ik vooral kinderen, maar ook studenten en volwassenen deze ontzettend handige vaardigheid. Behalve het leren typen met behulp van de typeprogramma’s GigaKids en TypeTrainer, geef ik ook de leuke en erg leerzame cursus GigaPizzeria waarin kinderen spelenderwijs de meest noodzakelijke digitale vaardigheden leren.

Daarnaast, maar dat is bijzaak, kunt u mij vragen u op project- cq tijdelijke basis ondersteuning te bieden bij het uitoefenen van secretariële en/of administratieve werkzaamheden. Momenteel ondersteun ik als coördinator het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught.

Het cursusaanbod loopt gelijk aan een schooljaar, dus van ongeveer september tot en met juli. De eerste cursussen starten vlak na de zomervakantie en omstreeks december/januari en in het voorjaar (maart/april) starten nieuwe cursussen. Heb je interesse, neem dan eens een kijkje op de pagina  “locaties“. Tiepiesss biedt open en gesloten cursussen aan. In Rosmalen, wijk Maliskamp is iedereen van harte welkom maar op basisscholen kunnen alleen leerlingen van deze school deelnemen. Steeds vaker kiezen ouders voor een “gesloten” cursus bij Tiepiesss. We bespreken een dag en tijd en het groepje cursisten wordt door de “bespreker” samengesteld. Zo volgt uw kind de typecursus met 6 vrienden, vriendinnen, klasgenoten of bekenden.  Op de pagina “inschrijven” staan de inschrijfformulieren klaar van cursussen waarvan de startdatum nu bekend is. Wens je meer informatie over een eventuele startdatum of een persoonlijk advies neem dan gerust contact met me op.

Ik ben Tiepiesss gestart omdat ik weet hoe ontzettend fijn en handig het is om snel, blind en vrijwel foutloos te kunnen typen. Deze onmisbare, handige en tegenwoordig noodzakelijke vaardigheid leer ik kinderen, studenten en volwassenen met veel enthousiasme en plezier.  De wijze waarop ik het je leer zorgt voor een volledig geautomatiseerde typevaardigheid en dat levert heel veel tijdwinst op, zorgt voor meer productiviteit, voorkomt gewrichtsklachten en kost minder (geen) energie dan wanneer je typt met “kijken” en met 2 of enkele vingers. Iedereen die op een goede wijze blind leert typen heeft hier de rest van zijn/haar leven vrijwel dagelijks veel profijt van. Laptops en computer zijn niet meer weg te denken uit ons leven en dat wordt alleen maar meer! Een accurate, snelle, geautomatiseerde typevaardigheid heeft dus een enorme “meerwaarde”.

Wie is Tiepiesss?

Behalve een gediplomeerd typedocente en directie-secretaresse (Schoevers Opleidingen), ben ik een positief ingestelde vrouw en moeder van 2 lieve pubers. Mijn kwaliteiten zijn  motiveren, aansturen, enthousiasmeren en coachen. Ik heb mijn accurate, blinde typevaardigheid (al meer dan 25 jaar geleden, slik) geleerd van een strenge typedocente. Naast het Schoevers-diploma haalde ik ook het staatsdiploma blind typen. Mijn strenge juf is van grote toegevoegde waarde geweest. Ze heeft me heel goed blind heeft leren typen maar “oh… wat had ik een hekel aan dit vak!”. Hoe dat kwam? Om blind te leren typen heb je veel doorzettingsvermogen nodig. Gelukkig maar voor een korte periode (ongeveer 10 weken). Doorzettingsvermogen is iets wat veel kinderen uit voornamelijk groep 7 en 8 nog niet nodig hebben gehad. Ik vond het moeten doorzetten wanneer het even lastig ging, ook heel erg moeilijk. Raakte er gefrustreerd van. Op dat moment is het hebben van een typejuf die jou begrijpt, motiveert, stimuleert en deskundig kan begeleiden zo ontzettend belangrijk. De wekelijkse lessen zijn natuurlijk ook een goede “stok achter de deur”. Natuurlijk maak je je huiswerk want jouw mede-cursisten hebben het ook gemaakt. Natuurlijk oefen je regelmatig want jouw mede-cursisten doen dat ook. Samen hebben we een einddoel! Het zien dat andere kinderen het ook wel eens lastig vinden, geeft weer moed.

Na mijn schooltijd ging ik werken en al snel bleek dat mijn snelle, accurate typevaardigheid (in die tijd) erg bijzonder en enorm handig was. Mijn strenge juf van toen, ben ik steeds meer gaan waarderen; ik ben blij dat ik deze vaardigheid in “een keer” goed heb aangeleerd. Zelf motiveer en stimuleer ik cursisten altijd op een positieve en gezellige wijze dit lukt want kinderen komen nooit met tegenzin naar de typeles. Ik ben me er ontzettend van bewust dat het leren typen, het moeten doorzetten, alleen lukt wanneer cursisten veel positieve terugkoppeling met complimenten ontvangt, vooral over zijn inzet en goede prestaties of vooruitgang. Gedurende mijn loopbaan kreeg ik oprecht plezier in blind typen! Deze vaardigheid kwam en komt mij en mijn werkgevers/opdrachtgevers nog dagelijks goed van pas. Foutloos en blind kunnen typen werd mijn pluspunt in vele functies en inmiddels is het een van mijn passies. Niets is zo leuk dan zien hoe goed en snel anderen blind leren typen, ze mogen belonen met een mooi diploma, te horen dat ze de lessen gaan missen en later terug te horen dat ze er zo veel plezier en profijt van hebben.

Het ontstaan van Tiepiesss.

De afgelopen 15 jaar had ik een leuke, uitdagende leidinggevende functie in een familiebedrijf maar helaas werden in ‘s-Hertogenbosch de activiteiten beëindigd.  Ik kon kiezen; mijn functie in een andere stad voortzetten of mijn dienstverband beëindigen.  Gelukkig werd me dit 2 jaar voor de werkelijke sluiting verteld waardoor ik ruim de tijd had te bedenken hoe ik mijn toekomst zou willen invullen. Na 15 jaar vond ik het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Wat ging eraan vooraf?

Op een avond ben ik gaan zitten om te bedenken wat voor werk ik het allerliefste zou willen doen. Ik had geen televisie aan, geen telefoon naast me, geen kinderen om me heen en inkomsten, reistijd of werktijden mochten mijn keuzes niet beïnvloeden. Ik was streng voor mezelf! Ik wilde iets gaan doen waar ik oprecht plezier in zou hebben en wat me vooral voldoening en positieve energie zou geven. Ik noteerde mijn kwaliteiten; blind typen, begeleiden, motiveren, stimuleren, organiseren, structureren en het communicatief vaardig zijn. Bovendien ben ik graag met tekst en schrijven bezig. Mijn toenmalige directeur noemde me altijd de “people-manager” van het bedrijf. Plotseling bedacht ik me dat ik heel graag mijn goede typevaardigheid over zou willen brengen op anderen. Want, wat is er nou leuker dan doen waar je goed in bent, je zelfverzekerd bent en overtuigd bent van het “nut” ervan? Typen doe ik graag en ik weet hoeveel voordeel ook anderen zullen hebben van een goede typevaardigheid. Wat moest ik nu met deze ontdekking? Ik belde mijn moeder en vertelde haar over wat ik toen nog een “bevlieging” noemde. Maar, mijn moeder reageerde direct vol enthousiasme en zei “de dochter van een kennis van mij geeft typeles aan kinderen, bel haar eens”.

En toen….

Wat een toeval (of bestaat dat niet?) en wat een kans! Ik ben gelijk bij de typelessen van deze kennis gaan kijken en ze vertelde me uitgebreid en enthousiast, hoe ontzettend leuk het geven van cursussen is. Ik was verkocht en had mijn “roeping” gevonden! Daarna verdiepte ik me in het enorme aanbod van typeprogramma’s, naar de vraag en het aanbod in mijn directe omgeving. Er bleek geen cursusaanbod te zijn in Rosmalen en omgeving; wat een ontzettend gave en unieke kans. De behoefte aan typecursussen bleek en is groot! Vrienden en kennissen reageerden enorm positief en zeggen “dit is jou op het lijf geschreven”. Mijn toenmalige werkgever was gelukkig ook enthousiast en gaf me toestemming om mijn leidinggevende functie tot de sluiting van het bedrijf te combineren met het opstarten van Tiepiesss.

De stap gezet en gestart!

Op dat moment zaten mijn kinderen op Basisschool De Masten / Kindcentrum Meerlaer. De directeur was direct enthousiast toen ik vertelde dat ik graag een typecursus op school, na schooltijd, zou willen organiseren. Typeles voor kinderen in Rosmalen en bleek uniek! Al snel ontving ik veel inschrijvingen waardoor ik besloot van mijn garage een gezellige, knusse typeruimte te maken zodat ik ook kinderen van andere basisscholen en hun enthousiaste ouders blind kon gaan leren typen. Het is fantastisch om leerlingen van alle scholen uit Rosmalen en omgeving in mijn gezellige typestudio te ontmoeten. Inmiddels is Tiepiesss flink gegroeid en geef ik typeles in ‘s-Hertogenbosch, Empel, Engelen, Berlicum, Rosmalen, Nuland en Kaatsheuvel. Maar, nog altijd komen er veel kinderen en volwassenen naar mijn typestudiootje want blind leren typen in een klein groepje kan je voorkeur hebben of nodig zijn vanwege bijvoorbeeld een beperking (dyslexie, concentratie of motorische problemen, etc). Ieder schooljaar kom ik naar veel basisscholen om een GigaKids-typecursus te geven; onder of na schooltijd. Kinderen volgen een typecursus graag in een veilige of vertrouwde omgeving, op een bekende locatie en het liefst samen met vriendjes, vriendinnetjes of klasgenoten. Meer lezen over de vele voordelen van het volgen van een typecursus met fysieke lessen (kijk hier)?

Een begrip in Rosmalen en omgeving.

Mijn manier van lesgeven en persoonlijke communicatie spreekt veel ouders aan. Ik ben behulpzaam, loyaal, flexibel, betrokken, benaderbaar, positief ingesteld en informeer hen regelmatig persoonlijk over de voortgang van de typevaardigheid van hun zoon/dochter. Vanaf de eerste les zorg ik ervoor dat kinderen zich thuis voelen en benader ze op een manier die bij ze past. Vaak lukt het me om ze meer zelfvertrouwen te geven en altijd zal ik ze op een positieve wijze motiveren en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Al snel sluit ik de kinderen in mijn hart en altijd blijkt dat ik ook een plaatsje heb gekregen in hun hartje! Wanneer je iets doet met veel plezier straal je dat ook uit. Ik doe mijn werk met heel veel plezier en dat wordt opgemerkt. Dat mijn enthousiasme, inzet en professionaliteit wordt gewaardeerd is te lezen in alle mooie beoordelingen die zijn achtergelaten op mijn Facebookpagina en Google Reviews. Trots ben ik op de positieve naamsbekendheid die Tiepiesss heeft opgebouwd. Mijn cursisten komen uit de wijde omgeving. Ouders reserveren een “gesloten cursus” (een groep cursisten bestaan dan uit 7 deelnemers die elkaar kennen) en carpoolen vanuit uit Zaltbommel, Boxtel, Nijmegen, Sint Michielsgestel, Den Dungen, Oss, Waalwijk, Heesch, Vlijmen, etc.

Mijn kind heeft dyslexie… mijn kind is beperkt.

Per jaar leer ik ontzettend veel kinderen (en volwassen) blind typen. Ik heb zelf een zoon met beperkingen en kan mezelf inmiddels wel een “ervaringsdeskundige” noemen voor wat betreft typeles geven aan kinderen met een “beperking”. Kinderen met dyslexie, autisme, ADHD, concentratieproblemen of motorische problemen zijn dan ook heel erg welkom. Op mijn locatie in Rosmalen (wijk Maliskamp) bestaat een groep cursisten uit maximaal 7 personen. Cursisten krijgen hier intensieve begeleiding met veel persoonlijke aandacht. Juist kinderen met een zogenaamd rugzakje hebben veel profijt van een goede typevaardigheid en mogen meestal al op jonge leeftijd in de klas op een laptop werken. GigaKids Xtra is een speciaal ontwikkeld programma dat ingezet kan worden voor cursisten met dyslexie, ADHD of autisme wanneer leren typen in het reguliere programma te lastig gaat.

Mijn doel, missie?

Al mijn cursisten op een gezellige, professionele wijze vaardigheden leren waar ze hun leven lang plezier van hebben. Het blijft geweldig om

Gecertificeerd typedocent

telkens weer te ervaren hoe snel cursisten deze voor hen nieuwe vaardigheden aanleren en hoe trots ze zijn op wat ze leren en geleerd hebben. Dit doel kost mij geen moeite of energie, ik voel me heerlijk wanneer ik behulpzaam kan zijn en we samen ons doel bereiken. Blij en dankbaar dat ik de job heb gevonden die ik het allerliefste doe! Daarnaast ontwikkel ik me graag. Als mijn agenda het toelaat volg ik cursussen. Nog niet zo lang geleden heb ik de opleiding tot typedocent van het Centraal Bureau Typevaardigheid succesvol afgerond. Nu ben ik in de afrondingsfase om het CBT-keurmerk te verkrijgen. In het nieuwe jaar ligt mijn focus op autisme. Ik wil het nog beter begrijpen, zodat ik cursisten (met heel verschillende vormen van autisme) nog beter kan begeleiden.

Goed voorbereid naar de brugklas!

Tijdens de typelessen merk ik dat kinderen uit groep 7 en 8 niet of nauwelijks beschikken over computervaardigheden. Zij leren dit vaak niet op de basisschool. Ik hoor het ouders vaak zeggen “oh, mijn zoon zit de hele dag achter een computer, die kan dat wel hoor”. Maar wat blijkt, gamen kunnen ze inderdaad als de beste, maar het versturen van een e-mail met bijvoorbeeld een bijlage blijkt een onmogelijke opgave. Ze weten vaak niet hoe ze moeten e-mailen laat staan dat ze een document (logisch) op kunnen slaan en dit ook weer terug kunnen vinden. Vanaf de brugklas worden ze geacht te beschikken over digitale vaardigheden en wordt lesstof hoofdzakelijk digitaal aangeboden.

GigaPizzeria (digitale vaardigheden).

Om te zorgen dat kinderen goed digitaal voorbereid naar de brugklas gaan ben ik gestart met het aanbieden van de  cursus GigaPizzeria. Een belangrijke en gelukkig erg leuke opvolger van de typecursus (want; zonder huiswerk, geen doorzettingsvermogen nodig). Kinderen leren spelenderwijs tekstverwerken in Word en/of Google Docs, gaan werken met Gmail, leren bestanden opslaan in de cloud en veilig internetten. Cursisten die deze afwisselende cursus hebben gevolgd zijn razend enthousiast over de leuke lessen en geven aan veel plezier te hebben van de geleerde computervaardigheden! Een leuke bijkomstigheid is dat ze vaak al een cursus blind typen bij mij hebben gevolgd (ik ze weer gezellig terugzie) en we hun typevaardigheid nog even kunnen opfrissen indien nodig! Bovendien voelt het super dat een kind vol zelfvertrouwen aan het grote, nieuwe, spannende avontuur kan gaan beginnen. Alles is nieuw en anders en hoe fijn is het dan dat ze in ieder geval goed met hun laptop overweg kunnen?

Communicatie.

(Ouders van) cursisten en ik leren elkaar snel kennen door het regelmatige contact dat we hebben over de voortgang. Dit draagt bij aan een goede communicatie en begeleiding van hun kinderen. Wanneer ouders zelf niet blind kunnen typen nemen ze vaak alsnog de stap om dit net als hun zoon/dochter, bij mij te komen leren. Leuk dat ik vaak via Social Media contact met hen blijf houden. Onder de naam Tiepiesss ben ik actief op Facebook en Instagram. Neem gerust een kijkje, lees mijn positieve beoordelingen op Facebook of Google en volg me. Zo leer je mij, Tiepiesss en mijn werkwijze kennen.

Bedankt!

Dankzij mijn inzet, enthousiaste ouders, betrokken leerkrachten en schooldirecteuren, leuke en lieve (oud)cursisten en bovendien steun vanuit mijn omgeving heb ik een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. De afgelopen jaren heb ik veel leuke, lieve mensen leren kennen. Graag wil ik iedereen bedanken die interesse toont in Tiepiesss of mijn bedrijf een warm hart toedraagt. Zonder jullie had ik dit niet kunnen bereiken! Ook “veel dank” aan hen die een beoordeling op mijn Facebookpagina  of op Google-reviews achterlieten. Een review of beoordeling is van groot belang voor de “kleine zelfstandig ondernemer”. Met het achterlaten van een beoordeling help je anderen bij het maken van een juiste keus voordat een product of dienst wordt aangeschaft.

Waarom geen online-cursus?

Niet mijn “piece of cake”! Ik sta voor 200% achter mijn manier van werken. In het verleden heb ik wel typeles-op-afstand gegeven maar zowel voor mij als voor mijn cursisten vind ik het belangrijk dat zij deze vaardigheid, die ene keer in hun leven dat ze het leren, aanleren zoals het hoort en zoals deze het beste en snelste werkt. Kwantiteit is niet mijn doel; ik wil niet zo veel mogelijk cursussen verkopen. Ik wil voldoening en energie uit mijn werk halen en mijn cursisten, zoals ik ook beloof, ontzettend accuraat blind leren typen op de juiste en op een gezellige wijze. Met name kinderen haken vaak af bij een online cursus; het begint met uitstellen en uiteindelijk is er afstel. Dat komt omdat ze meestal goede begeleiding missen, de lat ligt te hoog, ze krijgen niet de juiste of meest passende uitdaging, er is niemand die ze helpt met het doorzetten en het duurt te lang…. Er zijn maar weinig kinderen die een online-cursus zelfstandig kunnen doorlopen. Als ouder moet je er eigenlijk naast gaan zitten wil je de cursus tot een succes maken (wie heeft daar tegenwoordig tijd voor?). Bij een online-typecursus is er geen stok achter de deur, geen huiswerk dat na 1 week af moet zijn. Het gaat vaak zo “we starten wel na je verjaardag of na de feestdagen en we pakken het na de vakantie wel weer op”. Het blind typen gaat even lastig dus een kind gaat spieken (best logisch, het zijn kinderen). Bij het volgen van wekelijkse groepslessen leren en zien kinderen veel van elkaar. “Als Piet zijn huiswerk altijd keurig heeft gemaakt dan wil Jan niet achterblijven en als het Saartje lukt om die lastige O te typen dan kan ik het ook”. Natuurlijk vieren we de mijlpalen tijdens de lessen, bijvoorbeeld wanneer typecursisten alle letters van het alfabet hebben typen. Ze spelen typespelletjes en doen onderling uitdagende wedstrijdjes. Dit maakt het leren typen leuk! Bij een online-cursus is er ook nog het grote gevaar dat de vaardigheid verkeerd wordt geleerd; er wordt bijvoorbeeld met de verkeerde vingers getypt. Dus helaas…. Tiepiesss biedt geen typecursus-op-afstand aan.

Vragen, informatie of advies?

Mocht je na het lezen van deze pagina vragen hebben over mij, het cursusaanbod, de inhoud van een cursus of een locatie of wens je een persoonlijk advies? Let me know! Je kunt mij op veel verschillende manieren bereiken (contactpagina). Wil je je zoon of dochter inschrijven voor een cursus; klik dan hier.

Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort!