GigaKids

Waarom blind leren typen bij Tiepiesss?

Tiepiesss geeft de typecursus ‘Gigakids’ voor kinderen met professionele wekelijkse begeleiding. Deze cursus heeft de volgende voordelen:

 • Wekelijks les in kleine groepjes (maximaal 7 cursisten) onder het genot van een drankje/iets lekkers.
 • Goed bereikbare eigen locatie in de omgeving van Rosmalen en aanbod op veel basisscholen in Den Bosch, Rosmalen, Empel, Engelen, etc.
 • Intensieve, persoonlijke en professionele begeleiding door een gediplomeerd typedocent.
 • Snelle vooruitgang; de lessen zijn een stok achter de deur om te blijven oefenen en het huiswerk af te hebben.
 • Gezellige lessen met leeftijdsgenoten; goed voor de interactie en het optrekken aan elkaar!
 • Leuke lessen door de extra activiteiten tijdens de les, zoals typespellen en wedstrijdjes.
 • Geschikt voor kinderen met een “rugzakje”. Tiepiesss heeft veel ervaring met dyslexie, ADHD en autisme.
 • Het typeprogramma GigaKids kan aangepast worden aan de behoefte en prestaties van een cursist.
 • Tiepiesss kan alle resultaten inzien zodat er tijdig en gericht tips, advies en hulp wordt geboden.
 • Ouders ontvangen regelmatig een persoonlijk bericht over de voortgang hun kind.
 • Behalve het  “overtypen” van oefeningen wordt er ook veel aandacht besteed aan het zelf kunnen typen van teksten; een groot voordeel ten opzichte van andere cursussen want dit is een geheel andere vaardigheid die je na het volgen van een typecursus wilt beheersen!
 • Het examen wordt afgenomen in de vertrouwde cursusomgeving en door de eigen typedocente.
 • Er is tijdens het examen controle op het blind typen met 10 vingers waardoor een GigaKids-diploma waarde heeft.
 • Een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding; vaak goedkoper dan een online-cursus!

De typecursus

Bij GigaKids vinden we de fysieke groepslessen enorm belangrijk. Tijdens de 11 lessen van 45 minuten worden de  vorderingen van cursisten goed in de gaten gehouden. Cursisten leren op een gezellige wijze blind typen in de juiste houding, met een juiste stand van de handen en zij typen de letters met de goede vingers. Tiepiesss leert haar cursisten 100% blind typen. Dit is de snelste en meest makkelijke manier om het typen snel en goed aan te leren en je hebt het meeste aan deze vaardigheid als kijken naar het toetsenbord niet meer nodig is. Bovendien voorkomt blind typen in een goede houding veel gewrichtsklachten. Tiepiesss heeft als doel cursisten deze fijne vaardigheid aan te leren op een leuke en gezellige wijze. De lessen zijn leerzaam en bovendien gezellig door de leuke extra activiteiten zoals spelletjes, wedstrijdjes en het organiseren van uitdagingen. Tiepiesss stimuleert en motiveert cursisten, geeft ze zelfvertrouwen,  tips en trucs om de vaardigheid op een zo makkelijk mogelijke manier aan te leren.

Het typeprogramma

Bij het aanleren van een goede typevaardigheid maken we gebruik van het kindvriendelijke online programma GigaKids. Om thuis te kunnen oefenen dient u te beschikken over een computer of laptop met internetverbinding. Voor aanvang van de eerste les ontvangt de cursist een persoonlijke inlogcode zodat er thuis en in de les kan worden ingelogd op een persoonlijk account. De cursus is voor iedereen goed te begrijpen en uit te voeren. Het leuke is dat veel kinderen de cursus als een “game” beleven. Als je een oefening hebt getypt krijg je je behaalde resultaten te zien (hoe snel je hebt getypt en hoeveel fouten je hebt gemaakt). Heb je het goed gedaan dan mag je door naar de volgende oefening (kinderen roepen; yes!! ik mag naar het volgende level).

Dyslexie of een andere beperking?

Ook kinderen met dyslexie of een andere beperking zijn van harte welkom bij Tiepiesss. We kunnen per kind maatwerk leveren omdat het GigaKids-typeprogramma veel mogelijkheden heeft. Zo kan het lettertype aangepast worden in onder andere een speciaal dyslexie-lettertype, de te halen normen kunnen bijgesteld worden zodat de lat nooit te hoog ligt maar er wel voldoende uitdaging aanwezig is. Mocht het typen onverhoopt toch erg moeilijk zijn dan kunnen we gebruik maken van het speciaal geschreven GigaKids-Xtra programma. Tiepiesss heeft al veel kinderen met een zogenaamd rugzakje goed leren typen en vindt het juist erg belangrijk dat zij goed leren typen; ze hebben het vaak nog meer/harder nodig! Op het inschrijfformulier is ruimte voor uitleg of een toelichting maar u mag natuurlijk altijd bellen naar Carmen van Tiepiesss wanneer u graag iets wilt bespreken of een persoonlijk advies wenst.

Typespelletjes

Om ervoor te zorgen dat het blind leren typen niet saai wordt kunnen kinderen die er behoefte aan hebben, behalve het typen van oefeningen ook typespellen spelen. Deze typespellen zijn aangepast aan de lesstof. Zo kunnen ze bijvoorbeeld na les 1 een spel spelen met alleen de letters die ze in die les hebben geleerd (f-j g-h).

Teksten in het typeprogramma

In het cursusprogramma GigaKids staan vanaf les 9 veel verschillende afwisselende teksten zoals moppen, verhalen en nieuwtjes. Soms leuke weetjes, soms actuele teksten en een enkele keer een verhaal dat door een van onze cursisten is geschreven en ingestuurd. Zo is er voor ieder wat wils en blijven de teksten afwisselend en interessant om te typen. Bovendien heeft het programma de fijne optie om een “eigen les” te maken. Hierin kun je letters typen en herhalen die je lastig vindt. Tiepiesss gebruikt deze optie ook om kinderen zelf teksten te leren typen. Zelf typen is een geheel andere vaardigheid dan oefeningen/letters overtypen. Door het maken van een dictee, het beantwoorden van vragen die gesteld worden door de typedocent of het opstellen van een e-mail leren kinderen hun typevaardigheid zelf te gebruiken. Een groot voordeel van een cursus bij Tiepiesss ten opzichte van andere (online)aanbieders!

Examen

De typecursus wordt afgesloten met een type-examen. De cursist ontvangt een diploma wanneer hij/zij blind typt met 10 vingers en minimaal 100 aanslagen per minuut typt met maximaal 2% fout. Op het diploma wordt het resultaat genoteerd. Mocht een cursist ondanks voldoende inspanning geen 100 aanslagen per minuut halen of typt hij/zij te veel foutjes dan wordt een certificaat overhandigd. Na de cursus is het goed om regelmatig te blijven typen; zo bouw je routine op en zullen je aanslagen per minuut snel omhoog gaan.

Nieuwsgierig geworden?

Klik hier om een proefles te maken! Heb je nog vragen of zijn er bijzonderheden neem dan contact op met Carmen van Tiepiesss.