TypeTrainer

Waarom blind leren typen bij Tiepiesss?

Bespaar tijd…

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen dagelijks een computer of laptop en zowel privé als voor het uitoefenen van je functie. We e-mailen, internetten, maken verslagen of stellen brieven op. Goed, snel en blind kunnen typen is voor iedereen fijn en handig en bovendien levert het een enorme tijdwinst op.

Wees Efficiënter…

Het schrijven van e-mails, werkstukken, brieven, rapporten of verslagen gaat veel sneller en veelal zonder typefouten wanneer je goed blind kunt typen. Je kunt naar je scherm blijven kijken dus je ziet (en voelt) direct een typefout; deze leer je ook snel te corrigeren. Je kunt goed nadenken over de inhoud van je tekst of de opbouw van je zinnen omdat typen je geen moeite meer kost; je hebt het niet druk met zoeken naar letter want het typen is een automatisme geworden. Je bent hierdoor productiever en houdt meer tijd en energie over voor andere activiteiten. Op het Voortgezet Onderwijs verdwijnen de boeken. Lesstof wordt veelal digitaal aangeboden en toetsen en examens worden digitaal afgenomen. De cursus TypeTrainer is daarom ook zeer geschikt voor studenten.

Voorkom Nekklachten en RSI…

Als je blind kunt typen, hoef je niet steeds van boven naar beneden te kijken (scherm en toetsenbord) en je zit in een prettige, aangename houding; dit voorkomt nek-, schouder- en rugklachten. Door een ontspannen werkhouding vermindert de stress en daarmee ook de kans op RSI.

Online Programma…

Met behulp van het onlineprogramma TypeTrainer leer je snel en op een gezellige manier blind typen met 10 vingers. Na elke oefening zie je de resultaten die je hebt behaald: het aantal aanslagen per minuut met daarbij het aantal getypte fouten. Als je een oefening goed hebt gemaakt mag je doorgaan naar de volgende oefening. In een handig overzicht met daarbij een grafiek zie je je vorderingen wat vaak zorgt voor een positieve stimulans!

Eigen lessen, Cijfers en Leestekens

In het programma TypeTrainer kun je “eigen lessen” maken om de letters te oefenen die je nog lastig vindt. Ook biedt deze handige optie de mogelijkheid om zelf teksten te typen. Zelf teksten typen is namelijk weer een heel andere vaardigheid dan oefeningen (teksten) overtypen. Tiepiesss vindt het belangrijk dat je de aangeleerde vaardigheid direct in de praktijk kunt gebruiken. Aan het eind van een les doen we daarom vaak extra oefeningen, zoals een dictee, het beantwoorden van vragen die door de typedocent worden gesteld of we typen een zelfbedachte e-mail. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere (online)typecursussen waarin je alleen leert overtypen. Vrijblijvend biedt het programma je de mogelijkheid om de cijfers en leestekens te leren typen. Uiteraard leer je wel de belangrijkste leestekens.

Persoonlijke Begeleiding…

Om blind te leren typen is het nodig om regelmatig te oefenen. De letters moeten geautomatiseerd worden, dus veel herhaling is noodzakelijk. Regelmatig oefenen vergt zelfdiscipline daarom is persoonlijke begeleiding zo fijn en belangrijk. Tiepiesss motiveert en stimuleert je en geeft je tips en trucs. De lessen zijn leerzaam en gezellig met natuurlijk een kopje thee/koffie en iets lekkers erbij. De wekelijkse lessen zorgen voor een goede en snelle voortgang en zijn een goede “stok achter de deur”.

Start nu…

Leer snel en goed blind typen in 8 wekelijkse lessen van 45 minuten. Tijdens de 9e bijeenkomst wordt het type-examen afgenomen. Je zult er geen spijt van krijgen; van een goede typevaardigheid heb je dagelijks en een leven lang plezier!

Examen eisen

Voor het behalen van een certificaat gelden de volgende eisen:

  • het behalen van minimaal 100 aanslagen per minuut
  • maximaal 2% fout
  • met 10 vingers blind typen

Nieuwsgierig?

Klik hier voor een TypeTrainer-proefles. Mocht je nog vragen hebben of  wens je een persoonlijk advies neem dan contact op met Carmen van Tiepiesss.