Cloud & Cookies

Waarom de cursus Cloud & Cookies volgen bij Tiepiesss?

Op een originele wijze leren kinderen alle noodzakelijke digitale vaardigheden die ze in de brugklas moeten beheersen!
De cursisten gaan aan de slag met het maken van een mooie flyer en poster, na het ontvangen van de nodige instructies. Zo leren ze spelenderwijs verschillende lettertypen te gebruiken, pagina-indelingen te maken, afbeeldingen in te voegen en tabellen maken en te gebruiken in Word en/of Google Docs. Ze gaan elkaar een leuke uitnodiging per e-mail sturen en leren zo mailen, met een (blinde) kopie aan ouders en moeten een bijlage toevoegen. Bovendien leren cursisten de bestanden en e-mails op een gestructureerde wijze op te slaan, onder andere in de Cloud.  In de gezellige lessen (want ze kunnen niets fout doen en hebt geen huiswerk) leren ze alle computervaardigheden die ze nodig hebben om hun huiswerk (en werkstukken, boekverslagen) netje op te stellen, op te slaan en te versturen. Handige en noodzakelijke computervaardigheden die kinderen volop gebruiken op het Voortgezet Onderwijs en in hun toekomstige beroep.

Omdat Tiepiesss het belangrijk vindt komt ook veilig internetten en het gebruik van Social Media uitgebreid aan bod met een beetje informatica (wat is een browser, etc)!

Na 5 lessen van 60 minuten kunnen ze zich goed redden in de brugklas. Wil je dat je kind goed voorbereid naar de brugklas gaat, meld hem/haar dan nu aan voor deze gezellige cursus. Tijdens de laatste les ontvangen alle cursisten een leuk certificaat als bewijs van deelname.

Nieuwsgierig geworden naar deze leuke cursus? Heb je nog vragen of is er iets onduidelijk neem dan contact op met Carmen van Tiepiesss.