Tiepiesss

Welkom bij Tiepiesss! 

Bij Tiepiesss kunnen kinderen en volwassenen blind leren typen. Tijdens de gezellige, wekelijkse lessen met professionele begeleiding leren kinderen en volwassen blind typen met 10 vingers. Deze typecursus wordt onder andere aangeboden in (de omgeving van) Rosmalen, ‘s-Hertogenbosch, Engelen, Empel en Nuland. Vaak op scholen, soms in wijkcentra of buurthuizen en regelmatig in kleine groepjes in de gezellige typestudio van Tiepiesss in de wijk Maliskamp te Rosmalen (direct aan de snelweg).

 

Tiepiesss?

In 2014 ben ik, Carmen Nijssen gestart met Tiepiesss. Tiepiesss verzorgt type- en computercursussen voor kinderen en volwassenen. Deze cursussen starten minimaal 3 keer per schooljaar op veel verschillende locaties in en rond ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen. Een overzicht van de verschillende locaties tref je aan op de pagina “locaties“. Een overzicht van het aanbod van typecursussen die binnenkort starten tref je aan op de pagina “inschrijven“. Ik ben Tiepiesss gestart omdat ik weet hoe ontzettend fijn en handig het is om snel, blind en vrijwel foutloos te kunnen typen. Deze onmisbare, tegenwoordig noodzakelijke, vaardigheid leer ik kinderen en volwassenen met veel enthousiasme en plezier.  Blind kunnen typen levert een enorme tijdwinst op, zorgt voor meer productiviteit, voorkomt gewrichtsklachten en kost minder energie dan typen met 2 of enkele vingers. Iedereen die op een goede wijze blind leert typen heeft hier de rest van zijn/haar leven vrijwel dagelijks veel profijt van. Laptops en computer zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Zeker nu we genoodzaakt zijn thuis onderwijs te volgen en ons werk vanuit huis voort te zetten heeft een goede typevaardigheid een enorme “meerwaarde”.

Wie is Carmen?

Ik ben een opgewekte, positief ingestelde vrouw en moeder van 2 lieve pubers. Mijn kwaliteiten zijn  motiveren, aansturen, enthousiasmeren en coachen. Mijn goede typevaardigheid heb ik geleerd bij Schoevers Opleidingen. Op een strenge wijze leerde ik volledig blind en foutloos typen. Behalve het Schoevers-diploma haalde ik ook het staatsdiploma blind typen. Mijn strenge juf heeft er zeker aan bijgedragen dat ik een heel goede typevaardigheid heb aangeleerd maar zorgde er ook voor dat ik een hekel had aan dit vak! Toen ik ging werken ontdekte ik al snel dat mijn snelle, accurate typevaardigheid best bijzonder was en langzaam ben ik mijn strenge juf van toen, steeds meer gaan waarderen. Ik kreeg in al mijn functies regelmatig complimenten dat ik mijn werk snel af had en mensen waren verbaasd dat ik rondkeek of in gesprek was terwijl ik aan het typen was. Steeds meer kreeg ik plezier in het blind typen! Deze vaardigheid kwam mij en mijn werkgevers goed van pas. Zodra mijn werkgevers ontdekten dat ik snel en foutloos kan typen werd ik “de notulist” tijdens vergaderingen. Het snel, foutloos en blind kunnen typen werd mijn kwaliteit en passie.

Het ontstaan van Tiepiesss.

Ik heb veel verschillende beroepen uitgeoefend. De afgelopen 15 jaar had ik een leuke, uitdagende leidinggevende functie in een familiebedrijf maar in ‘s-Hertogenbosch werden de activiteiten beëindigd.  Ik kon kiezen; mijn functie in een andere stad voortzetten of mijn dienstverband beëindigen.  Gelukkig werd me dit 2 jaar voor de werkelijke sluiting verteld waardoor ik ruim de tijd had te bedenken wat voor beroep ik in de toekomst zou willen uitoefenen.

Op een avond ben ik gaan zitten om te bedenken wat voor werk ik het allerliefste zou willen doen (zonder televisie aan, zonder telefoon naast me, geen kinderen om me heen en ik mocht mijn keus niet laten afhangen van geld, reistijd of werktijden). Ik was streng voor mezelf; ik moest iets gaan doen waar ik plezier in zou hebben en het werken moest me positieve energie geven, geen stress. Ik noteerde mijn kwaliteiten; blind typen, begeleiden, motiveren, stimuleren, organiseren, structureren, communicatief vaardig en ik ben graag met tekst bezig… Daarbij werd ik door mijn directeur altijd “people-manager” genoemd. Plotseling, geheel uit het niets, kwam het in me op dat ik heel graag mijn goede typevaardigheid over zou willen brengen op anderen. Ik type graag en weet hoeveel voordeel ook anderen zouden hebben van een goede typevaardigheid. Maar, wat moest ik nu met deze ontdekking? De volgende dag belde ik mijn moeder en vertelde haar over mijn bevindingen van de betreffende avond. Het klinkt haast ongelooflijk, maar mijn moeder zei; ooh wat leuk, de dochter van een kennis van mij geeft typeles aan kinderen! Wat een toeval (of bestaat dat niet?). Ik heb “die iemand” direct gebeld en ben bij haar lessen gaan meekijken en wat was dat leuk! Ik was “verkocht”. Daarna ben ik me gaan verdiepen in de vele typeprogramma’s die er zijn en toen ben ik gaan kijken naar het aanbod in mijn directe omgeving. Er bleek helemaal geen cursusaanbod te zijn in Rosmalen en de directe omgeving; wat een ontzettend leuke kans! Mensen uit mijn directe omgeving reageerden erg positief en vinden deze baan echt “bij me passen”. Mijn werkgever was heel enthousiast en gaf me toestemming; ik mocht mijn functie nog 2 jaar behouden en tegelijk Tiepiesss opstarten.

Mijn kinderen zaten op dat moment op Basisschool De Masten / Kindcentrum Meerlaer. De directie was meteen enthousiast toen ik vertelde dat ik graag een typecursus op school, na schooltijd, zou willen organiseren. Een typecursus voor kinderen in Rosmalen bleek uniek! Al snel ontving ik veel inschrijvingen. Ik besloot van mijn schuur een gezellige, knusse typeruimte te maken zodat ook kinderen van andere basisscholen en de enthousiaste ouders van mijn cursisten blind kunnen gaan leren typen bij Tiepiesss. Het is zo ontzettend leuk om kinderen van alle scholen uit Rosmalen en Berlicum in mijn gezellige typestudio te ontmoeten en blind te leren typen. Inmiddels is Tiepiesss enorm gegroeid en geef ik ook les in ‘s-Hertogenbosch, Empel, Engelen, Berlicum, Rosmalen en Kaatsheuvel. Nog altijd komen er veel kinderen en volwassenen naar mijn typestudiootje, want blind leren typen in een klein groepje kan je voorkeur hebben of nodig zijn vanwege bijvoorbeeld beperkingen. Jaarlijks kom ik naar veel basisscholen om een typecursus te geven onder of na schooltijd. Om ouders en kinderen tegemoet te komen geef ik ook typeles in buurthuizen of verenigingen. Zo is er altijd een cursus bij u in de buurt want kinderen volgen de cursus graag in hun directe omgeving, op een vertrouwde locatie, samen met vriendjes, vriendinnetjes of klasgenoten.  cursisten per groep. Veel kinderen vinden het prettig om in een knusse, gezellige omgeving in een kleine groep les te krijgen; hier krijgen ze enorm veel individuele aandacht en begeleiding.

Al meer dan 5 jaar een begrip in Rosmalen en directe omgeving.

Mijn manier van les geven en persoonlijke communicatie spreekt veel ouders aan. Ik ben behulpzaam, loyaal, flexibel, benaderbaar, positief ingesteld en informeer hen wekelijks over de voortgang van de typevaardigheid van hun kind. Vanaf de eerste les zorg ik ervoor dat kinderen zich thuis voelen en benader ze op een manier die bij ze past. Vaak lukt het me om ze meer zelfvertrouwen te geven en altijd zal ik ze op een positieve wijze motiveren en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Al snel sluit ik de kinderen in mijn hart en aan het eind van een cursus blijkt vaak dat ik ook een plaatsje heb gekregen in hun hartje! Het doel van Tiepiesss; alle kinderen op een gezellige wijze perfect blind leren typen! Wanneer je iets doet met veel plezier straal je dat ook uit; kinderen en ouders merken dat ik mijn werk met ontzettend veel plezier uitoefen. Erg trots op alle mooie beoordelingen die zijn achtergelaten op mijn Facebookpagina en Google Reviews.

Help, mijn kind heeft dyslexie… mijn kind is beperkt..

Omdat ik de afgelopen jaren honderden kinderen en heel veel volwassen blind heb leren typen en zelf een zoon heb  met beperkingen, ben ik inmiddels wel een “ervaringsdeskundige”. Kinderen met dyslexie, autisme, ADHD, concentratieproblemen of motorische problemen kan ik goed blind leren typen. Op mijn locatie in Rosmalen (wijk Maliskamp) bestaat een groep cursisten uit maximaal 7 personen waardoor ik alle cursisten intensief kan begeleiden en veel persoonlijke aandacht kan geven. Juist kinderen met een beperking hebben veel profijt van een goede typevaardigheid en mogen vaak al op de basisschool op een laptop werken. GigaKids heeft een speciaal programma ontwikkeld voor onder andere kinderen met dyslexie, ADHD of autisme. Ook is er een programma geschreven voor cursisten die maar een hand kunnen gebruiken tijdens het typen.

Dankbaar!

Nog elke dag ben ik blij dat ik Tiepiesss opgericht heb. Mijn werk doe ik met ontzettend veel plezier. Dit straal ik uit hoor ik om me heen! Het geven van typelessen geeft me veel voldoening en energie. Mijn doel is om “al mijn cursisten op een gezellige, professionele wijze vaardigheden te leren waar ze hun leven lang plezier van hebben”. Het blijft elke dag geweldig om te ervaren hoe snel cursisten nieuwe vaardigheden aanleren en hoe trots ze zijn op wat ze leren en geleerd hebben. Coachen, begeleiden, motiveren en stimuleren van cursisten zit in me; ook in eerdere functies nam ik dit vaak op me; het zit in mijn karakter, het kost me geen moeite of energie en ik voel me fijn als ik behulpzaam ben voor anderen. Ik ben zo dankbaar dat ik de job heb gevonden die ik het allerliefste doe!

Voorbereiden op de brugklas.

Tijdens de typelessen merkte ik dat kinderen uit groep 7 en 8 niet beschikken over (voldoende) computervaardigheden. Zij leren dit niet op school en wij (ouders) denken vaak dat zij die vaardigheden wel beheersen. Ik hoor het ouders vaak zeggen “ooh, mijn zoon zit de hele dag achter en computer, die kan dat wel”. Maar wat blijkt; gamen kunnen ze als de beste, maar het versturen van een e-mail met bijvoorbeeld een bijlage is een ramp! Ze weten vaak niet eens hoe ze aan een nieuwe e-mail moeten beginnen, laat staan dat ze een e-mail terug kunnen vinden.

Cloud & Cookies

Om te zorgen dat kinderen optimaal zijn voorbereid op het digitaal werken in de brugklas ben ik gestart met het aanbieden van de  cursus Cloud & Cookies; een goede en leuke opvolger van de typecursus. In deze cursus leren kinderen spelenderwijs tekstverwerken in Word en/of Google Docs (het programma waarin ze werkstukken en boekverslagen maken), Gmail, bestanden opslaan in de cloud en veilig internetten. De lesboeken beginnen te verdwijnen op het Voortgezet Onderwijs, steeds meer lesstof wordt digitaal aangeboden. Bij de cursus Cloud & Cookies is gaan cursisten een flyer/folder maken, ze mailen een leuke uitnodiging naar elkaar en leren zo een kopie en bijlage te versturen. De kinderen die deze cursus hebben gevolgd zijn razend enthousiast over de 5 leuke lessen die ze hebben gehad en geven aan veel plezier te hebben van de bij Tiepiesss geleerde vaardigheden! Een leuke bijkomstigheid is dat ze vaak al een cursus blind typen bij mij hebben gevolgd en we deze geleerde vaardigheid nog even kunnen opfrissen indien nodig!

Social Media.

Ouders weten de weg naar Tiepiesss te vinden en vertellen dat ze mijn betrokkenheid, professionaliteit en enthousiasme erg waarderen. Het cursusaanbod bij Tiepiesss sluit goed bij elkaar aan en dragen allemaal bij aan een goede voorbereiding op de toekomst. Kinderen die een cursus bij me gevolgd hebben komen vaak terug voor een tweede cursus en natuurlijk ook hun broertjes, zusjes, ouders of klasgenoten. Ik leer ouders snel kennen door het regelmatige mail- en/of persoonlijk contact wat bijdraagt aan een goede communicatie en begeleiding van de kinderen. Wanneer ouders zelf niet blind kunnen typen nemen ze vaak alsnog de stap om dit net als hun kind, bij mij te komen leren. Het is leuk dat ik vaak via Social Media contact blijf houden met deze ouders. Ze blijven het leuk vinden om de activiteiten van Tiepiesss te volgen en ik blijf het leuk vinden om te lezen hoe het met mijn oud-cursisten gaat. Ik ben onder de naam Tiepiesss actief op Facebook en Instagram. Neem gerust een kijkje, lees de vele positieve beoordelingen (op Facebook) of Google, of volg me; zo leer je mij en de wijze waarop ik les geef snel beter kennen!

 

Bedankt!

Ik realiseer me heel erg dat ik een enorme bofkont ben! Door mijn inzet, de enthousiaste ouders, de vele betrokken leerkrachten en schooldirecteuren, alle leuke en lieve cursisten en bovendien de grote steun vanuit mijn directe omgeving (vrienden en familie) heb ik een succesvol eigen bedrijf opgebouwd. In de afgelopen jaren heel veel leuke en lieve mensen leren kennen. Graag wil ik op deze “over mij-pagina” iedereen bedanken die interesse toont in Tiepiess of Tiepiesss een warm hart toedraagt; zonder jullie had ik dit nooit kunnen bereiken! Ook wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor het plaatsen van een beoordeling op mijn Facebookpagina  en de Google-reviews, deze zijn van groot belang voor de “kleine zelfstandig ondernemer”. Met het achterlaten van een beoordeling help je anderen bij het maken van een keus. Geïnteresseerden in een typecursus krijgen een realistisch beeld van het product dat zij eventueel wensen aan te schaffen.

Mocht je na het lezen van deze pagina vragen hebben over mij, het cursusaanbod, de inhoud van een typecursus, een locatie of whatever…. Laat het me weten! Je kunt mij op verschillende manieren bereiken; kijk op de contactpagina op deze website.

Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort!